Hur länge vågar Borg strunta i läppstiftsfaktorn?


Idag känns det som om Anders Borg för en alltmer ensam kamp för att slippa spendera pengar ur vår gemensamma kassa. Istället formligen haglar kritiken mot regeringen över hur de hanterar krisen. Och - vad värre är för regeringen - alltfler tycker att förslag från oppositionen är både konstruktiva och lätt genomförbara. I vår branchtidning Byggvärlden konstaterar Fredrik Karlsson att oppositionen tackar för inbjudan, och puffar för goda samhällsekonomiska insatser, som ett ROT-avdrag för flerfamiljshus, istället för det rätt magra Tack-för-hjälpen-avdrag som alliansen ger till sina trognaste. För att inte tala om att man vill se fler hyresrätter...

Men kritiken kan inte betraktas som annat än massiv. Det är inte ens lätt att hitta borgerliga bloggare - förutom de mest ingrodda - som försvarar den borgerliga politiken, och det skulle vara lätt att stå där på kanten till avgrunden och nöjt se Reinfeldt och hans regering kana ner.
Fast kanar regeringen så kanar Sverige. Ännu mer.
Det är därför man också kan hålla sig för skratt, och det är därför Anders Borg - som representant för den mest flexibla regering vi sett - säkert också kommer att öppna portmonnän och ösa ut några miljarder. Fast frågan är om det blir till saker som också hjälper till, eller om det bara blir till kosmetika.
I dåliga tider sparar vi. Fast inte på allt. Spel och tröstsaker går bättre än annat - det är ju storinvesteringarna vi håller i. I Plånboken pratade man om the Lipstick Index som ett mått på hur vi egentligen mår. Och då är det ju så att befolkningen mår som ekonomin - illa.

1 kommentarer:

Hittade precis din blogg!! Gillar den skarpt, läggs nu till bland favoriterna=)