Men bomba Eritrea gör inget.Maria Abrahamssons dubbelmoral


Det är rätt skönt att traditionshögern ger sig till känna till sist, med sedvanlig dubbelmoral och kort minne. Maria Abrahamsson i SvD fick höra Ardalan Shekarabi göra mos av stackars Anna Maria Corazza Bildt på en gatudebatt, och måste nu raskt ge sig på nån slags motatttack. Hon kunde gjort det bättre. I en konstig kullerbytta försvarar hon Gunnar Hökmark, för att folk sedan ska rösta på Poor Anna. Jag skulle nog betacka mig för den sortens räddningsaktioner.
Fru Bildt behöver naturligtvis all hjälp hon kan få - hon hade inte en chans i Uppsala, och hon hade inte en chans vid Åhléns

Nu sa ju inte Ardalan något rejält kontroversiellt. Han sa att Gunnar Hökmark, och högermajoriteten i EU, får ta på sig ett ansvar för de dödade civila i Gazakriget, ett krig där EU var enormt tafatt och uddlöst mot en israelisk övergreppstaktik. Och vad är det med det? Så säger alla som granskat kriget. Vi kan faktiskt också läsa det på SvD, en utmärkt tidning som den politiska redaktionen skulle behöva läsa ibland.
Att Ardalan tar upp något som faktiskt är sant skall alltså ses som otrevligt. Man kan ju fundera på varför Maria Abrahamsson inte tagit lika illa av sig av Niklas Wykmans huvudlösa utspel om att Sverige skulle dundra ner till Eritrea och därefter frita Dawit Isaak. Ett uttalande som kommer ge folk i branschen damage-control massor med jobb ett tag... (ni får leta själva efter översättningen - det är bra för humöret...) och som dessutom kan vara rent farligt. Ett uttalande som kan skada Isaak. Wykman är korkad och riskerar andras liv, men om detta har inte Maria Abrahamsson tyckt nånting.
I själva verket handlar det om att attackera Ardalan naturligtvis, en ung smart politiker som driver frågor som är angelägna för svenska jobbare. Han talar kollektivavtal, och gör det bra, vilket Eric Erfors i Expressen naturligtvis måste bemöta genom att - precis som Abrahamsson - tala om Hökmark!

Nej, folk får vara hur personliga de vill. De får vara allt möjligt - men det är rent larv att attackera kandidater för att de skulle ha en viss bakgrund eller liknande, istället för att tala sakfrågor. För är det nån som tror att Poor Anna skulle stå på moderaternas valsedel om hon inte var gift med utrikesministern? Eric Erfors och Maria Abrahamsson?

Dessutom kan jag inte låta bli att fundera på om Erfors inte fiskar i rätt grumliga vatten här - varför är det viktigt att koppla Ardalan till Mellanösternkonflikten? Hmmmm....

Ju närmare vi kommer valdagen, desto mer uppenbart blir det varför man ska rösta rött den 7de juni. Eller tidigare, som vi gjorde i Vaxholm. Eller rättare sagt, inte jag som redan har röstat (man kan ju bli överkörd av en buss), men ni alla andra som läser här. Gå och rösta. En utebliven röst är bara på en röst extra för någon annan.