Ryktet om vår död är överdrivet. Kärlek på Första maj!


Som om vi inte visste det. Det var glada rapporter från landet, om högt deltagande och bra möten. Värmer ett stenhjärta. Visserligen lyckades Svt dra fram ett gäng nyttiga idioter, som fick plats på förstasidan - trots att de faktiskt är ett oerhört marginellt gäng gnällspikar (gnällspikar skriver jag för att det räcker inte med att tycka att rörelsens främsta företrädare är skräp - man ska ha tillräckligt kurage för att presentera ett trovärdigt alternativ också). Och sen när blev trettio stycken ett stort antal?
Det kom dessutom opinionsundersökningar som var positiva, Alexandra och Åsa fick äntligen gifta sig, Wanja höll ett bra tal på Norra Reals skolgård, och ett gäng MUF-are från Östermalm fick lära sig att man ska tänka sig för en eller två gånger innan man retar upp folk...
Mest intressant var ju att DN - av alla - faktiskt gav en hyfsad resumé av hur tidningarna hanterade Första maj. Inga överraskningar där inte. Men man slutar aldrig att förvånas över hur magsura en del verkar vara över den oanade kraften i rörelsen. Vi var fler i tåget i Stockholm i år än på många år, och detta oräknat alla små tåg och möten som avhölls i kommunerna.
Kan man dessutom få fortsätta se Mona vara den som för fram partiets politik så kommer våren att kännas mycket roligare...


På bilden Alexandra och Åsa. Kommer mer om det i ett eget inlägg

2 kommentarer:

trettio var nästan ett överdrivet antal, de var väl inte en tjugo stycken, de där BU-sarna. Tycker också att Wanja höll ett bra tal och Carin också för den delen :-)

 

Eftersom jag nu har bestämt mig för att rösta på Socialdemokraterna i nästa val får jag väl vara glad över att årets
1:a maj demonstrationer verkar ha varit välbesökta!
Gladast är jag dock över att kärleken och inte könet får bestämma om man vill vara äkta makar.