Kryssa Ardalan. För rätten till schysta villkor
Jag kommer kryssa Ardalan Shekarabi på valsedeln till Europaparlamentet. Han har konsekvent talat om kollektivavtal, om vår rätt att slippa bli exploaterade på en lössläppt - inte fri! - marknad. Han har visat att han fattar vår kamp.
Dessutom är han ung, han är invandrare, han är välutbildad. Det vore verkligen en skam om de enda socialdemokrater som åker till Bryssel skulle vara etniska svenskar. I och för sig är det vansinnigt skönt att jag hittills inte mött - inte en gång!!!! - några kommentarer om hans eller Evin Cetins bakgrund eller eventuella religiösa övertygelse.

Men vi behöver få fram unga människor som visar att även Sverige är annorlunda, och i ett allt dummare Europaparlament kommer han behövas. Jag hoppas att så många som möjligt kommer göra samma sak som jag!

3 kommentarer:

Roger Lång

"Schysta villkor"
Undra vem som får det?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5207187.ab

 

Du har helt rätt. Och det är därför det är viktigt att se till att det kommer in nytt blod i den där cirkusen. Om vi kryssar in honom ligger det väl nära till hands att kräva att han agerar mot de där vettlösa ersättningarna.
För att inte tala om flyttandet mellan Bryssel och Strasbourg - där kan man snacka om slöseri.

Man kan ju hoppas att deras feta ersättningar också är resultatet av hård facklig kamp, men det lär väl inte vara så...

6:00 em

 
Roger Lång

Klart dom ska ha en riktigt bra lön! Men varför ska dom ha ett barnbidrag på 3109:- per barn tex!?? Kostar deras barn mer?? Finare kläder? Dyrare mobiler?
Kungen är billig i jämförelse med sitt apanage.