Lena Eek har inte fattat Lavaldomen..


Vilket inte borde förvåna heller - Lena Eeks utfall mot den svenska modellen får stå alldeles för emotsagda. Och nu får hon dessutom kritik från jurister om att hon pratar i nattmössan om konsekvenserna av Lavaldomen. I intervjun i Ekot påstod hon att olycksfallförsäkringar skulle kunna rymmas inom den "hårda kärnan" i utstationeringsdirektivet. Och det gör det inte.
Men fortfarande väntar jag på att nån ska fråga henne eller centern i övrigt vad de har emot de ensamföretagare som finns? De som lever här. Vad ska de göra?

Min kompis Lasse har kört eget i femton år. Slitit och gnott, betalat för sig och inte tagit ut några större vinster. Idag står det utlandsregistrerade skåpbilar på garageuppfarterna i Stureby, i Äppelviken och på Lidingö. Och ursäkta att det bara blev Stockholm här men så här är det - i hela Sverige. Det är inte hos våra stora byggföretag som det här märks - det är skuttarna som får ta smällen.
Lasse kan inte konkurrera med de priser som de utländska hantverkarna begär - de ligger en hundring lägre än honom, och det funkar inte. Var ska Lasse ta vägen? Undrar om Maud och Lena funderat på det? Lasse funderar, kan jag berätta.
Lasse har ingen större nytta av regeringens nya ROT-avdrag. Det ger inte honom jobb, och det är ändå hans skatter som förväntas betala vår välfärd. De jobben hamnar hos andra, och pengarna försvinner ur landet. Gissa vilken grogrund det skapar?
Alliansen har belönat sina kärntrupper - man säljer ut allmännyttan, man bygger strandnära, man inför ROT-avdrag, man subventionerar hushållsnära tjänster. Var det verkligen nån som trodde annorlunda? Det är de redan välbeställda som får valuta för att de är trogna. Och klyftorna viftar statsministern undan.

De klyftorna cementeras nu undan för undan, och även om Fredrik lyckats skapa en bild av en mänskligare höger tycker jag att jag ser hur hans ungdoms övertro på den självläkande kapitalismen lever kvar. Den som kan beskrivas som att folk måste få det så jävligt att de själva ser till att ta sig upp ur eländet. Om nån skulle stryka med på vägen - well, shit happens.

Vill du bli en av de där som stryker med? I Lena Eeks värld finns det inga räddningsplankor. Inte i moderaternas heller. I EU-parlamentet sitter de i knät på sina läskiga kompisar, och det kan man inte berätta nog ofta...Bilden föreställer slum i Glasgow, en miljö som inte alls är omöjlig i framtiden om vi tillåter lönekonkurrens och utslagning av de som inte orkar med. Vi har redan sett såna exempel - som på Vin&Sprit