Men steppa lite då, direktörn...


Den lilla nätta idén med att ha audition för att få tag i lämplig personal på tågen borde ju genomföras på andra ställen också. Inte alls bara för att få tag i cheferna, för det är ju en självklarhet - klart man vill ha en chef som kan dra en fräckis på julfesten, eller som ser skillnad på Galne Gunnar och Tiger. Det borde genomföras på andra ställen också...

Det är på tok för lite provsjungning för att hamna på riksdagslistor, och det minsta man kan kräva av oppositionsråd är ju att de är snyggare än sina motståndare (fast det finns några som garanterat är det). Bankdirektörer borde kunna gå på lina och fan ta den fackförbundsordförande som inte kan sina snapsvisor. För det får ju inte vara så att man bara ska kunna anställas för att man är ren och hel och kan sitt jobb?
I min bransch är man ju stolt över att ha eget hår och egna tänder, så länge det varar, men om det där proveriet får sprida sig ska man väl vara glad på jobbet också, som en vresig timris sa klockan 0625 innan han gick ut i höstregnet. Det man är mest fundersam över är ju vilka som ska sitta och göra bedömningen.
Enligt samstämmiga uppgifter räcker det inte längre med att vara duktig. Man ska vara snygg också - inte i alla yrken förstås, vilket vi i skitiga-händer-yrkena tackar för.
Hur snygga är de? Och varför är det bara de som är längst ner, med sämst löner och sämst villkor som ska bedömas? Jag funderar på hur de som ska sitta där och bedöma tänker - tänker de alls att "här sitter jag, med bra betalt, och kan göra tumme ner eller upp, för någon som har sämre betalt, för att jag inte gillar hur de ser ut?"
Men är det sorterings-Sverige vi ska ha, så bara längtar jag efter att få var den som sitter där och har synpunkter. Då ska de få sjunga och dansa, direktörerna och PR-folket....
Bilden? Gå in och läs på SEKO:s hemsida


4 kommentarer:

de chefer som vill sätta individuella löner kanske ska låta sina anställda sätta hans/ hennes lön? eller är det inte lika kul?

för övrigt, vi har en riksdagsledamot och en landstingspolitiker som mer än gärna utmanar andra politiker i Singstar, vi försökte få lokala politiker att ställa upp mot Jossan och Håkan på Ormingekarnevalen i våras, men det var ingen som vågade...

 

Ibland kan det finnas en poäng i att leta efter det som är rätt istället för det som är fel. Bygga, istället för att riva. Höja istället för att sänka. Kanske?

Jag vet inte om jag har rätt eller inte men jag läser in ett förakt i det du skriver. Ett förakt mot en grupp människor som med största sannolikhet till den en majoritet består av sunda, intelligenta och omtänksamma individer. Mot männsikan, inte mot beteendet. Eller fattar jag dig fel?

Visst finns rötägg, inget snack om den saken. De finns överallt, i alla samhällsklasser, i alla yrken.

En fundering till som dyker upp är hur du tänker då du skriver ett sånt här inlägg? Vad är målet? Missförstå nu inte det här för ett okritiskt dissande, långt därifrån. Jag har sagt det förr och jag säger det nu. Jag gillar det du skriver även om jag inte alltid håller med.

För övrigt tycker jag SJ:s lilla "show" är extremt underlig. Konstigt och på gränsen till förnedrande.

Lisa: Är individuella löner ett hot för dig? Ett medel att trycka ner människor istället för att lyfta, stimulera och öka lönsamheten både för individen och företaget? En tanke, även chefen har en chef som sätter en individuell lön.

 

Viktoria - jag vill att folk ska fundera på hur vår människosyn förändras. Förr i världen kunde man ändå lita på att företagen höll sig avvaktande till jippon - idag går man i spetsen.
Och det riktas mer och mer mot de som är försvarslösa - de som är fula eller arbetslösa eller sjuka. Eller alltihop.
Visst, det finns de som klarar av att sågas av Idoljuryn, och det är bara de vi får se. Vi får inte se de som gråter och avskyr sig själva, Vi kommer aldrig få se den som slår näsan av jurymedlemmen heller.
Men livet är inte TV. Jag kan lova att det var fler som avstod från SJ:s casting än de som gick dit, därför att de inte vill bli bedömda för hur feta eller snygga eller glada de är. Och hur känner de sig?

 

:)

Så där ja! Jag håller med dig, eller jag håller med gällande andemeningen i ditt inlägg. Absolut. Det är lite som att betala skatt och a-kassa. Det gör jag och många med mig (förhoppningsvis) med glädje nu då vi kan och orkar. Då man inte kan så sitter man i andra änden och tar emot.

Däremot har jag svårt för hur meddelandet levereras. Lite argt och fräsigt. Men visst, du fick mig att reagera - dock inte på innehållet. :)