Funderar på att stänga ner bloggen


Just nu ser jag ingen nytta med bloggandet. Det finns flera hundra sossar som också bloggar, de flesta rätt uselt, men ändå om samma saker. I huvudsak också för likasinnade. Och de blir allt fler, hur hemskt det än kan låta.
Jag ser ytterst sällan en meningsmotståndare skriva nåt på en sosseblogg. På samma sätt skriver jag ytterst sällan på allianisternas bloggar - känns ju meningslöst.
Det sägs att vi har vunnit bloggkriget. Om det nu ens var ett bloggkrig. I själva verket har vi vunnit för att borgarna inte är här längre. De finns på andra ställen, där vi alltså inte är - för nu bloggar vi för våra kamrater istället.

Jag saknar en strategi för hur debatten ska föras på nätet - för den förs där, överallt. Och det finns enstaka röster i öknen som försöker tala för solidaritet och medkänsla, men de är så få, så få. För vi bloggar ju istället för att tala med väljarna. För väljarna är där också - överallt. Enda ställena de inte är på, är på de politiska bloggarna. Att Blondinbella kommer att använda sin blogg för politik kan ni vara övertygad om - så varför finns det ingen modebloggare som har vänsteridéer? Jo, det finns såna som skriver om annat också, som Hanna Fridén. Jag pushar henne givetvis för att hon har ett så fint efternamn...


Jag har ett par favoritbloggar, de syns i marginalen. Där sker de politiska analyser jag behöver läsa, och fort också. De gör det bättre än jag - så enkelt är det, så varför slösa bort den tiden?

Jag ser faktiskt en gigantisk risk med den här övertron på bloggandet som medel på internet. Men det är också rätt typiskt socialdemokrater - man debatterar hellre med meningsfränder än med motståndare. Den debatten släpper man gärna till "nån annan". Det är likadant med Facebook - finns det nåt tristare än folk som bara lägger ut politiska brandtal eller skäll på Reinfeldt?

Jag har lessnat på att sitta här och se debatten och publiken gå nån annanstans. Jag spelar bättre i motvind, och jag tror jag gör mer nytta där.


Bilden? Ta det som en språklektion...

16 kommentarer:

Jag förstår dig.Känner själv att jag inte vill skriva dagbok på nätet,som en blogg innebär,om jag inte har något något jag känner starkt för.

Jag stänger inte ner bloggen men ger attan i den vissa perioder.

 

Äh, Calle - du har en egen ton och egna erfarenheter som behövs i s-bloggosfären. Och inget tvingar dig ju att skriva om politik när du tycke att det blir för tradigt. Själv skriver jag i alla fall om vad som faller mig in - och har också många läsare.

 

Calle

Jag är ganska övertygad om att du har rätt. För övrigt har vi inte vunnit bloggkriget, det är bara mätmetoderna som är för trubbiga. Sammantaget kanske vi har ett visst övertag över de etablerade partierna för stunden men vunnit?

Nej

mvh

Johan

 

Calle, din röst behövs här. Det gör vi alla, men du har ett annat perspektiv än de allra flesta. Har du verkligen järnkoll på varenda person som läser din blogg? Hur kan du vara så säker på att det bara är redan övertygade sossar?
Sen är det viktigt att vi också debatterar med varandra - det är där ideérna föds.
Ge inte upp, jag tror vi är många som blir besvikna då!!

 

Jag bloggar på lite som jag vill
ibland är jag ledsen alldeles privat och då skriver jag det
ibland är jag förbannad på nåt i politiken och då skriver jag om det. ibland så mår jag rätt bra och då skriver jag om det.

lika bra att erkänna. Att blogga är en egotripp. Inte särskilt många som läser men det struntar jag i. det blir några till vartefter och det räcker för mig. Just nu är det körigt på jobbet och då blir det lite mindre.

Men jag lär mig otroligt mycket av att skriva och fundera och även kommentera. Det har jag nytta av i de verkliga politiska diskussionerna.

Bloggandet kan aldrig ersätta studiecirklar, föreningsmöten och diskussioner runt kaffebordet.

 

Calle. För att fortsätta lite från min kommentar till ditt inlägg på min blogg. Så tycker jag förstås, precis som många andra att din röst på nätet är viktig och inte får tystna helt enkelt därför att den är viktig i en demokrati. Verktyget "blogg" kanske inte är bättre än inläggen på en diskussionsgrupp..men troligtvis inte så värst mycket sämre heller. OCh som Hepe :-) skriver så kan diskussioner mellan oss redan frälsta vara lika viktigt det.

p

 

Jo Peter, jag tror faktiskt att en blogg är sämre. Jag vet att det finns mängder av icke-bloggande sossar där ute som skriker efter nån som kan ge röst åt våra idéer på alla dessa ställen där debatten pågår. Bara en enda som kan formulera sig, som inte backar för den spärreld av motargument vi möter där.
PP vann inte nätkriget genom att blogga och jag är jätteskraj att vi låser fast oss i en enda nätaktivitet, när vi behöver alla möjliga sorter. Och det är bråttom.
Det tar ju en del tid att lära sig att nät-debattera, och den tiden har vi knappt. Men faktum kvarstår: vi syns alldeles för lite där de stora skarorna samlas. Det kanske inte är bloggandets fel, men vi har knappt nåt förhållningssätt alls till det. Det är helt enkelt en jättearena som vi lämnar walkover på.
Visst, vill man blogga ska man det. Några, som du, är så duktiga och frekventa att man känner sig hopplöst efter hela tiden. Men det skulle inte skada med några fler ute i debatten

 

ja du har nog lite rätt i alla fall. Det är lite av inbördes-beundran-bloggande för en trogen läse-kommentarkrets här på s-bloggen.
Själv har jag starta min egen valrörelse genom att kommentera och diskutera dagens högeralians-samhälle sett ur en gammaldags gråsosses perspektiv allt ifrån busskön, på bussen, på jobbet, i affärskön, på gatan , på torget.....ja överallt där jag kommer åt. Visst, folk rycker till och tycker ibland att jag är tokig, ibland skäller de ut mig. Men det viktigaste för mig....det är att jag är ute i vardagen och sår små socialt demokratiska sossefrön som skall gro och växa upp fram till valdagen 2010!

 
Oscar Peterson

Om du vill ha rikligt med mothugg rekommenderar jag ett besök på Flashback.info (Sveriges största nätforum). Där kan du diskutera precis vad du vill. Titta in på Politik Inrikes, eller varför inte Invandring och Integration...

Det tar ett tag att vänja sig vid jargongen (som är ganska hård) och vid de "troll" som postar idiotinlägg, men sedan har man faktiskt ganska roligt.

https://www.flashback.info/forumdisplay.php?f=77

 

Lägg ner!

 

Klistrar in från teknikfientlig lillebror

Hanna Fridén. Bloggare, jaha. Vad är det för fel med Henna Fridén, sportchef och UTAN blogg. Men, lägg inte ner. Du vederkvicker min uttorkade sportsjäl på kvällarna.

En blogg behöver inte heller vara i polemik eller i debatt, den är väl främst ett forum för att syngliggöra ens synpunkter.

Inte sällan utan att behöva få kritik för dem.

Ha det gott!

/Broder CH

 

Jag tycker du ska sluta! Din blogg är inte bra.

 

Trots att jag är meningsmotståndare till dig så hoppas jag ändå att du inte lägger ner bloggen. De flesta s-bloggar fyller absolut ingen funktion och fungerar mer som en papegoja som lydigt upprepar ledningens direktiv medan din känns genuin.

Och så till det sk ”bloggkriget”. Tvivlar på att vänstern har vunnit så speciellt mycket. Som du delvis säger så är de flesta s-bloggare som en klubb för inbördesbeundran. Liberaler, högerbloggare och piratpartister skriver mer vågat, mer från hjärtat och vinner fler pris (såsom stora bloggpriset osv).

Peronligen så vet jag att jag skulle vara mycket mer vänster, och med vänster socialliberal :), än vad jag är i dagsläget ifall det inte vore för nyliberala/konservativa bloggar som Johan Norberg, Johan Ingerö, Dick Erixon och Henrik Alexandersson.

Värt att notera och som många missar är dessutom hur skickliga sociala medier nätverk som SD och andra mörkermän byggt upp. De kanske inte har vunnit men de försöker verkligen och är en bra kandidat för att vinna ifall inte sossar och borgare slutar att se dem som idioter utan möter deras argument – både away from keyboard och på nätet.

 

Du skriver "Just nu ser jag ingen nytta med bloggandet. Det finns flera hundra sossar som också bloggar, de flesta rätt uselt"

Du inleder en bloggpost med att påstå att flera hundra av dina partikamrater som bloggar gör det uselt.

Du nämner inte vilka så du lämnar öppet för att alla dina partikamrater skall ta åt sig.

Efter att du gjort det så tycker du att det är synd att inga meningsmotståndare kommenterar ditt skrivande.

Man kan fråga sig om det är beröm du vill ha av dina politiska motståndare, beröm för att du kallar dina partivänners bloggande för uselt.

Personligen undrar jag varför du funderar på att sluta blogga, det är faktiskt inte så mycket att fundera på med den logiken.

Bloggaren KAS

 

KAS - jo, jag är lite snobb sådär. Och en del av de sossebloggar jag läser är inte bra. Men jag är bara smakdomare för mig och mina überbildade gelikar, så de andra får väl fortsätta låta som megafoner.
Men det var inte poängen - utan att de bloggar istället för att ta debatten där den förs. Och DEN FÖRS INTE PÅ BLOGGARNA.
Jag ser inte något värde i att skriva om dagspolitik för de som tycker likadant som jag, när det både finns andra som gör det jättebra, och när de som behöver både stöd och uppmuntran i varje fall inte läser där.
Jag suktar inte ett smack efter beröm från någon, fast jag blir naturligtvis jätteglad när jag får det. Men jag har också fått min del av riset.
För mig kommer bloggandet att vara en andraprioritering i fortsättningen, där jag kanske skriver om lite av varje, för politiken måste vi föra ut där den hör hemma. Till alla andra

 

Alla har tillfälliga bloggdeppar. Själv kallar jag mig "ketchupbloggare" då jag brukar varva allt med inget. Har för övrigt varit mycket inget på sistone.

Håller för övrigt med dig om att kvaliteten på din blogg är långt bättre (och mer old-school) än de flesta av dina partifränders så det vore trist om du klättrade ned från taket för gott!