Du är ett geni, Mats Odell!!!


Man planerar att införa ett tak för hur höga bostadslån folk ska få ta: Det kommer med största sannolikhet betyda ännu sämre chans för unga människor att kunna skaffa ett anständigt eget boende.

Chokladkännaren i regeringen yttrar sig därför från sin upphöjda geniplats på Olympen. Och enligt Svt säger han såhär:

Finansmarknadsminister Mats Odell (KD) välkomnar förslaget. Att unga får det svårt att ta sig in på bostadsmarknaden ser han inte som något nytt problem.

-Det finns olika möjligheter men unga har det svårt överhuvudtaget. Det har byggts alldeles för litet bostäder under en lång period, säger Odell.

Såpass. Tänk så det kan bli. Men, undrar vän av ordning, vem är det som har ansvaret för att det byggts för lite?

Hmmmmmmm


Bilden? Den där jäkla strutsen har återkommit ett par gånger nu - synd att det bara är ett påhitt att den stoppar huvudet i sanden. Man kunde ju önska att Mats Odell var ett påhitt...

5 kommentarer:

Problemet med bostäder är att det kostar på tok för mycket att bygga nytt med svensk arbetskraft.

 

Ta bort jobbcoacher och sluta sponsra städhjälp så kanske man kan ta lite pengar till byggen där...

 

jag antar att inlägg nr 1 måste vara ett skämt, men bara utifall ATT, så vill jag återigen påminna om att löner till byggarbetare bara utgör mellan 10 - 12 % av totala byggkostnaden, (medan vi producerar för 4 - 5 ggr vår egen kostnad), kanske tomtpriset kan va nåt å prata om istället, se det vill Mr.Odell&Co ta betalt för...
/träTryggve

 

Visst fan byggs det så det knakar och då är svenska byggarbetare inte för dyra! Problemet är att det inte byggs några lägenheter. Det är den kortsiktiga stora vinsten som man är ute efter och den får man inte vid lägenhetsbyggen. Snabba cash är det som gäller i analfa-liberalernas drömland!

 

Det är ingen större brist på bostadsrätter och villor, även om priset kan vara hög i storstäderna (=populära områden).

Hyresrätter är det därimot ont om, tack vare den sönderreglerade marknaden. Kanske någon litet småsteg mot marknadsanpassade hyror?