Men vart tog facket vägen? Om framtidshoppen...


Makthavare.se har gjort en uppställning över framtidshoppen inom socialdemokratin. Den är inte särskilt överraskande. Alla mycket kompetenta, men knappast folk som sitter med armarna i kors idag, utan i stort sett alla är ju redan inkörda i systemet (det finns några undantag, folk som faktiskt tänker i nya banor) men det är inte det som oroar mig.
Var är de fackliga namnen? De finns ju faktiskt. Framtiden för ett förvirrat parti ska inte utformas av samma sorts människor som de som skapade förvirringen. Jag kan direkt säga att fackligt aktiva medlemmar inom LO inte kommer klappa händerna åt makthavares lista. Å andra sidan vet jag att några av de "heta" framtidsnamnen inte alls vill vara med på listan. Och några kommer bli förgrymmade av att inte vara med.
Den som satt samman listan har säkert goda kontakter i den inre partikretsen. Problemet är att om man vill diskutera förnyelse måste man titta utanför just den kretsen. Våga släppa in några hermeliner. De som nu dras fram är ju de som har högljudda supportrar. Utan att ge mig på den som skrivit listan kan jag ju istället ge mig på de som lämnat uppgifterna. Självklart lanserar de kandidater som de själva gillar - men det betyder inte att de är framtiden.
Politik handlar om identifikation. Det är lika viktigt att vi har hotellstäderskor som företrädare som att det finns folk som har svindyra handväskor eller som är födda med ett annat modersmål. För om man menar allvar med nytänkandet måste man nog gräva djupare än den här artikeln gör.

5 kommentarer:

intressant inlägg men

var det inte så att det var "katt bland hermeliner" som var uttrycket för någon som var annorlunda.

det vill säga det är katter som ska in och inte hermeliner.....

 

Men hermeliner är lite farligare än katterna

 

Hermeliner är lite obekvämare än katter. Dessutom måste jag ju säga att omdömena är väl svepande om personerna - gudarna ska veta att de inte bara är flärdalibin eller etno-gisslan

 
Per Fjellberg

Det är lika oviktigt att vi har hotellstäderskor som företrädare som att det finns folk som har svindyra handväskor eller som är födda med ett annat modersmål.

Kraven på våra politiker ska vara att de gör skillnad. De är deras förmåga att åstadkomma något som ska vara avgörande.

Det är inte vilka de är som ska vara det viktiga utan vad de har visat att de kan göra.