Lata byggnadsarbetare - del II


Kan inte låta bli att tipsa er om vad alltid kloke Sync har att säga om den här utskällda reklamfilmen. Och hoppa sedan vidare till Slak Lina som ifrån ett liv som reklammakare gör en magnifik sågning.
Nu har naturligtvis en driva förhoppningsfulla centerpartister hoppat med i trandansen för att få lite annan uppmärksamhet än de där hemskheterna under hösten - Vattenfall, SAAB, energifrågan mm - som dragit deras ambitioner i smutsen.

Ingen av dem har den minsta aning om vad de talar om. Punkt.
Är man riksdagskandidat (eller politiker med ambitioner överhuvudtaget) kanske man kunde kräva en viss kunskap innan man öppnar munnen. Istället drivs man av dels ett gravt oförstånd om hur byggbranschen fungerar, dels ett behov av få visa upp sig, dels av avoghet mot facket (och Byggnads då i synnerhet, konstaterar jag nöjt).
Undertecknad beskrivs som "argast av alla" vilket jag milt bara ler åt. Eller Lol.

Precis som Sync ovan skriver, baseras Petterssons påhopp på en rapport om ineffektiviteten i byggbranschen som är flera år gammal, om vilken jag också skrivit, och där det med ytterlig tydlighet framgår att det är arbetets organisation och styrning som svarar för ineffektiviteten. Det står inte att det skulle vara fackföreningarnas fel. Inte heller står det att byggnadsarbetare är lata.
Nu finns det som sagt ingen anledning att hetsa upp sig för det här. Det är ett desperat försök att få uppmärksamhet, lika mycket som ett försök att provocera. Allt från ett parti som med största sannolikhet kommer marginaliseras intill att de ramlar ur riksdagen. Så med det lämnar vi frågan.

Jag tror inte Jonas Pettersson kommer vinna en enda röst på det här. Däremot kommer han att se till att centern tappar röster. Mer sånt!

Bilden? Självillustrerande för böveln!

3 kommentarer:

HEJA jonas pettersson(C), VILKEN filmsnutt!!!
Lata?
vi?
jag vet inte det.
tar man en anbudssumma och delar med arbetade timmar (YA och tjm)på ett normalt anläggsbygge,så får vi en "produktivitet" på 1550-2100SEK/tim, alltså företagets inkomst/tim. Har Jonas Pettersson(C) "produserat" någonting i närheten av detta? troligen inte, isåfall hade han nog inte uttalat sig så som han gör. Men det får han gärna göra fler gånger. Gärna.
/Skjalg

 

Han är lite söt, visst är han? Ser ut som ett gymnasieprojekt framställt för att göra parodi på just det han sannolikt tycker sig göra på allvar.

 

Jonas Pettersson (c), politisk tjänsteman i riksdagen, om du arbetade istället för att på arbetstid smygfilma byggnadsarbetare kanske centern skulle ha bättre opinionsläge. Nej föresten, fortsätt med ditt filmande.
Dan