När Svenska Dagbladet blev oanständiga..


Läser med växande avsmak vad Claes Arvidsson, ledarskribent på Svenska Dagbladet, lyckas pressa fram idag (här). Nämligen att försöka dra inrikespolitiska poänger på jordbävningen och den oerhörda tragedi som drabbat Haiti.
Jag önskar jag kunde säga att jag saknade ord, men det gör jag inte alls. Fy fan så ovärdigt. Och jag hoppas innerligt att jag slipper se borgare som ska rycka till Arvidssons undsättning. Det här var ett riktigt lågvattenmärke, men det finns säkert alla möjligheter att komma ännu lägre. Det lär Arvidsson se till, helt utan att skämmas. Jag väntar med spänning på det...

Peter om samma sak, Collage, Utsikt från höjden, LivbåtenBilden? Jag pallar inte ens leta upp nån ettrig bild för att illustrera det här. Det är bara så sorgligt. Och Arvidsson kommer inte att fatta nånting...

5 kommentarer:

MattiasH

Skitsnack... Er politik får konsekvenser och de förtjänas att utpekas. Detta är inget lågvattenmärke utan en diskussion är nödvändig för att tillse att vi besitter bra möjligheter att hjälpa till i katastrofsituationer. Socialdemokratin har hittills bevisat sig vara fullständigt oduglig på detta.

 

Men har han fel i sak?

 

Claes Arvidsson må ha försökt ta några billiga politiska poäng, men samtidigt måste vi fråga oss om han har fel. Hade vi inte haft flygplanen som vänsterblocket inte ville ha, hur skulle vi då kunna frakta den utrustning vi skickar?

 

Jag kan förstå att du tycker att det är ovärdigt, vilket det skulle kunna vara. Men ju mer man tänker på det ju viktigare blir det ju att våga ta långsiktiga beslut.
För att citera Johan Ingerö som du nog inte har mycket gemensamt med men detta är vanligt förnuft:

"De säger nej till kärnkraft och kräver utsläppsminskningar samtidigt som de tar för givet att det ska vara varmt och mysigt hemma, även på vintern. De säger nej till bilvägar och bekämpar bilismen med tullar - men kastar pengar efter konkursmässiga bilföretag för att rädda några jobb. De vill undsätta varje nödställd nation i världen, men motsätter sig inköp av den utrustning som krävs för att göra just det."

Om den kärnkraft vi har idag orsakar sådana prisökningar denna vinter pga att de inte används (trots miljarder i insatser)så skulle det ha varit en mardrömsvinter för min familj om vi haft vindkraft istället som enligt energimyndigheten fungerar dåligt av den isläggning som vintern skapar.
Dessa beslut och vad leder alternativt inte leder till är viktiga att diskutera.
Bra att du tog upp detta i din blog.

Mvh
Viktor

 

Nej gossar. Ett par Globemasters gör ingen skillnad - det är inte materiella resurser som saknas i området. Det är stabilitet. Skulle det knipa kan man leasa eller hyra civila transportflygplan vilket är inihelvete mycket billigare, vilket ger mer pengar till verksamheten.
Det vet Claes Arvidsson naturligtvis om, och det är därför hans inlägg blir snaskigt.
Det är extremt lite Sverige kan bidra med på Haiti. Det som krävs är framförallt personella resurser, vilket vi lika gärna kan skicka med annat flyg. Och den expertis vi skickar dit måste också kunna skyddas.
Fråga er istället varför den borgerliga regeringen ströp biståndet till Haiti. DET var något som hade kunnat gjort nytta idag.