När Ebba gick över gränsen


Ebba Lindsö, (kd) tidigare vd för Svenskt Näringsliv, är aktuell med sina memoarer. Uppenbarligen lämnar hon ut mer av sitt privatliv än vad som kan anses vara moraliskt försvarbart. Eller nåt. Och därför blir hon också rejält attackerad av mamman till sitt tidigare bonusbarn.
Man kan tycka vad man vill om det - två kvinnor som kanske har all anledning att tycka illa om varandra; det kan finnas rejält med gift i det. Men som utanförstående - och karl - undrar jag var karlarna tog vägen. Varför är det bonusbarnets mamma, som gör ett hyfsat bittert intryck, som går till storms mot Ebba? Var är pappan? Om man ändå ska spela upp allting för en publik som hämtar popcorn och läsk och väntar på nästa akt?
Nånstans är det kanske ytterligare ett tecken på att det är nya tider - nu räcker det inte med att prata skit om varandra på ett kafferep eller i herrbastun längre. Nu kan man förnedra med besked, och gör det.
Jag har inte läst Ebbas bok, och det finns säkert knasigheter där. Men kanske det är så att man kan utmana konventioner på fler sätt än ett - och visst är det så att bonusbarn är något som är en totalt okänd faktor i relationsspelet. Att det finns extrabarn som rent ut saboterar är väl ingen nyhet. Men inte heller att det finns ex-partners som också gör det.
För mig väcks ju frågan, som den skandalhyena jag också kan vara, om vad det är för kamp Lena Magnegård egentligen för.

2 kommentarer:

Läs boken. förutom att det tydligt framgår att fd frun överreagerat så ger den en spännande inblick i sådant som vsnligtvis försigår bakom stängda dörrar i maktens korridorer.

 

;)
Nu hoppar du från bokmärkesfältet till bevakade by the way. :P