Apropå att leva som man lär....


Vännen Anna funderade på dagens konstiga spin på RUT-avdraget.

Med samma logik ska inte Moderata kvinnor gå och rösta. Centerpartister ska inte ta emot barnbidrag om de tjänar över en viss inkomst. Moderater ska betala tillbaka sin ATP. Miljöpartister ska betala en högre bensinskatt. Moderater ska inte använda sig av maxtaxan i barnomsorgen. Eller? Och Anders Borg och Fredrik Reinfeldt skulle definitivt inte ha varit hemma med sina barn.

Var har vi den vinklingen? TV4? DN? SvD? Ekot? SvT Text?

Dessutom visar ju svensk media idag en rätt usel källkritisk ådra. Den har jag hoppat på förr, inte minst för den rosenröda bild de gett av EU, eller hur de gärna gynnar vissa kelgrisar. Men faktum är att om man helt okritiskt sväljer den minst sagt partiska undersökning som Svenskt Näringsliv beställt om RUT-avdraget, så gör man inte sitt jobb.
Vilket somliga räddhågsna socialdemokrater också borde lära sig.


Mer hos SvenssonBilden? Den snälle och naive Pinocchio som styrdes av sin skapare.... Och när han ljög växte näsan

7 kommentarer:

ojojoj, Man kan ju undra undra vilken sten din polare Anna gömt sig sedan 1920-talet. Mig veterligen finns det inga moderata kvinnor, eller män som är emot kvinnors rösträtt. jag har heller inte hört någon kommentar från varken Borg eller Reinfeldt mot att pappor stannar hemma med sina barn. Vad har ni klasskampare egentligen för syn på oss andra? Äre vi människor?

 

Hoppsan, du kan inte den svenska politiska historien? Vad Bildt eller Bo Lundgren eller Gösta Bohman tyckte om saker och ting?
Poängen är att det har funnits moderata män som varit emot massor med saker som sedan glada moderater nyttjat, utan att någon krävt lydnad mot partilinjen.
Men man är rask att påpeka att andra gör på samma vis, och då är det fel. Sånt kallas dubbelmoral

 

så vem av Bildt, lundgren eller Bohman påstår du var7är emot kvinnlig rösträtt?
Har du verkligen så skralt med argumenta tt du måste koka ihop sådant här trams?

 

Är du korkad eller låtsas du bara för att göra mig förbannad? Högern var emot kvinnlig rösträtt. Centern var emot ATP så det sjöng om det - har det hindrat centerpartister från att ta ut sånt?
På samma vis har det funnits socialdemokrater som varit mot olika saker, men när det väl är genomfört måste det ju stå varje individ fritt att följa lagen. Det är därför det blir töntigt att angripa socialdemokrater för att de gör avdrag de har rätt att göra.
Vad blir nästa grej? Tvinga miljöpartister att sälja bilen?

 

mm om det är din poäng så kan du ju försöka hitta på liiiiite bättre exempel än att moderata kvinnor tydligen skall vara mot kvinnlig rösträtt för att några sedan länge döda tanter på 1910-talet kanske hade den åsikten. Inte riktigt samma dignitet som att Göran persson nu har städhjälp när han för några år sedan kallade det för överklassfasoner..

 

antar att det inte är jag som är vännen Anna men jag skriver också på samma tema, tycker att det här med semestern är det bästa exemplet, eftersom man måste ansöka även om semester - även om moderaterna varit emot alla utvidgningar i semesterlagen.

Men för att svara på Niklas kommentar så tycker ju alliansen att medborgarna i mycket högre utsträckning än idag ska betala saker själva istället för att skattemedel ska användas (i och med sina många "löften" om skattesänkningar), men jag har inte hört ett enda krav på att någon moderat ska betala mer när de går till läkaren eller lägga en extra slant till SL när de köper t-banekort, inte ens när vi hade enhetstaxa. Det funkar inte med frivilliga skatter, för då är det inte skatter längre, då är det välgörenhet, och det ska aldrig ersätta välfärden.

Välfärden finansieras av oss gemensamt genom demokratiska beslut, inte av individer som låter bli att söka avdrag de har rätt till.

 

Bland andra Göran Persson och Ylva Johansson har offentligt uttalat att det är fel att låta andra städa i sitt hem. Inte bara att få skatteavdrag för det, utan att överhuvudtaget ha någon annan som gör det.

Då är det ett första gradens hyckleri när de själva köper städtjänster.

Att de sedan dessutom aktivt skaffar en blankett och ansöker om den skattereduktion de fortfarande kallar omoralisk är grädde på moset.

Niklas har rätt Calle, dina paralleller är ogiltiga. Det finns inget, och har aldrig heller funnits, något moderat förslag eller partilinje att avskaffa någon rösträtt.

Men det finns ett socialdemokratiskt förslag och en gällande partilinje att avskaffa avdrag för hushållsnära tjänster.

PS
Vad gäller ATP-systemet visade verkligheten att de borgerliga hade rätt från början, det är avskaffat, och sossarna var med och avskaffade det...)
DS