Nationalarenan utan hemmalag, och ett Solna utan moderater?


Jahaja - man kan konstatera att AIKare är ett envist släkte. Istället för att låta sig ledas som tjuren till slakt, stretar man envist emot, för att slippa spela på Brödrosten i Solna. Och nervositeten stiger hos de lokala politiker som mer eller mindre satt kommunen i pant för saken.
Det handlar ju nämligen inte bara om ett Fotbollförbund som vill bygga ett momument över sig själva - det handlar också om hur Solnas borgerliga politiker ska kunna förklara för sina invånare varför de tvingar bort kommunens främsta varumärke (för de som tror att AIK inte har betydelse för hur Solna utvecklats kan ju räcka upp en hand!) och kelgris.

Och inte bara nu - dagens tioåringar som växer upp i svartgult land kommer inte att vara nådiga när de betraktar dagens beslutsfattare. För kärleken till idrottslagen går över allt annat. En tysk spion, en mullvad som under många år gick som brittisk medborgare, berättade att det svåraste av allt var att inte jubla över tyska fotbollssegrar på puben. Tortyr hade varit en barnlek. Kallifatides har sagt att en man kan byta religion, politisk åsikt, fru och land - men man byter inte favoritlag...

Dessutom kan ju oppositionen bara sitta med armarna i kors och se på när kaoset tilltar. Eller som signaturen Marengo skriver som kommentar till SvD:s artikel.:
Finns inget som säger att AIK nödvändigtvis ska spela i Solna-regionen. Det är inte direkt så att Solna stad är förtjänta av att hosta en klubb som AIK. Tvärtom, de har visat sin tacksamhet genom att nyligen stämma hockeysektionen. SvFF, som f.n. hyr ut Råsunda till AIK och nu vill välkomna Gnaget till Swedbank Arena, visade detta genom att låta toaletter vara låsta, högtalarsystemet ur bruk samt gräsmattan åt helvete under helgens premiärmatch. Slakthusområdet nästa!

En arena utan klubblag, en ny galleria sjuhundra meter från den som redan finns, och fyrtiotusen nya besökare till kommunen varje dag - och dessutom betala extra för det? Det känns ju som valfrågorna i Solna är hyfsat givna. Man önskar nästan lite storhetsvansinne på fler ställen....

1 kommentarer:

http://www.fifa.com/classicfootball/stadiums/