Solna, Sune, Salminen och Stålarna...

Sune Reinhold, kommundirektör i Solna (och inihelvete välbetald!), nöjer sig inte med att sitta på en massa olika stolar samtidigt. Han tar betalt dessutom, och rejält också. Dagens Samhälle skriver om det här.
Han gör det genom att vara en av de som driver bygget av Nationalarenan hårdast. Ett litet monument över honom kanske?
Grejen är just att Sune tar betalt för sina tjänster - och det fick han inte göra. Enligt kommunen. Där nu det moderata kommunalrådet Lars-Erik Salminen, vrider sig som en kålmask för att slippa ta ansvar. För Salminen visste inte om det här. Påstår han....
Nån mer än jag som tycker det här luktar en smula? Typ illa?
Nån har kommit på den lysande - ironi!!!! - idén att slakta traditionstyngda Råsunda, och istället bygga en modern arena, där konserter, och evenemang, och landskamper och en och annan fotbollsmatch skulle kunna samsas, och alla skulle vara nöjda och glada.
För oss som ibland sitter på ett mycket ödsligt Råsunda och beser de kända publikmagneterna Trelleborg eller Häcken, känns ju en ännu ödsligare Nationalarena som en mardröm. Ibland är det ju så att tradition inte är en dålig faktor att räkna med, och på Råsunda finns det mest i landet. Fotbollsfans är dessutom ett beslutsamt släkte när de vill, och den som tror att striden är över hugger i sten.

Nu visar det sig alltså att Sune Reinhold suttit på fler stolar än han kunnat hålla reda på, och dessutom tjänat pengar på det. Syltburken någon?

Som sign Gurra Sjöberg skriver på ett nätforum
" Arenabolaget, Solna Stad, en girig kommundirektör, PEAB, lögner, halvsanningar och multipla lojaliteter... Varför får jag känslan av att det är bäst att hålla AIK så långt från detta som möjligt?
Och skriv nu inte "ahmen skulle du inte själv ta chansen att tjäna lite extra, vaffan så gör ju alla". För det skulle jag inte. Inte när det gäller AIK och klubbens framtid.

Den fan satt i AIKs styrelse och gjorde detta parallellt
!"

Det börjar se bra ut det här - borgarna kickar ut AIK från Solna, och kommunalrådet vet inte vad kommunchefen pysslar med... Ett eget litet Sune-Gate att undersöka, kanske? Eller blir det ett Salminen-gate? Jag har redan skrivit det - laget i ens hjärta är inidöden viktigt, och ingenting man hanterar ovarsamt.

Naturligtvis har Johanna skrivit om det.


Bilden? Sune med guldbrallorna...

1 kommentarer:

Å här snackar Sune, Salminen och jag om stålarna och Solnas unkna beslutskultur i radio Stockholm:
http://sverigesradio.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2277888&BroadcastDate=&IsBlock=