Folkmord eller inte? Ska vi ge oss för utpressare?


Har nu under ett par dagar drabbats till leda av ursinniga svensk-turkiska nationalister som öst kommentarer över mig, därför att jag råkat skriva ett inlägg om att det var rätt av Sveriges riksdag att erkänna slakten av armenier, och en massa andra folkslag, som folkmord. Det är tragiskt att då läsa DN:s sammanfattning av konflikten. Vem har de fått den av? Turkiska UD?

Jag är inte den ende som tycker så. Det kan vara läge att läsa vad professor Klas-Göran Karlsson skrev på SvD Debatt.
Dessutom - jag kan förstå att Fredrik Reinfeldt försöker skyla över det som hänt när han talar med Turkiets premiärminister Erdogan, men jävlar om han inte också samtidigt fördömer samme Erdogans tilltag att hota med att utvisa 100 000 armenier, vilket enbart kan ses som en hämnd och bestraffning. Och i vanlig ordning kör Sanna Rayman i det mentala diket när hon då får det till att det skulle vara det svenska riksdagsbeslutet som fått Erdogan att ryta till.
Ursäkta, men det säger mer om varför Turkiet inte ska få komma undan och slippa ta debatten om folkmordet, än om det svenska beslutet. Att hävda motsatsen är djupt osmakligt och ett direkt stöd åt just de läskiga nationalistiska krafter som frodas där...

Dessutom hotar nu ett gäng exilturkiska socialdemokrater med att lämna partiet. Nå, stick då.
Jag funderar bara hur dessa socialdemokrater, varav flera har kommit hit som politiska flyktingar, skulle ha resonerat om det varit den dåvarande svenska regeringen som sagt att "nähäpp, det där är en intern turkisk fråga..." Och tack, jag är väl medveten om hur Kung Göran och hans hov försökte knuffa frågan under mattan, vilket är föga smickrande för dem, men å andra sidan är det ett hälsotecken att dagens sossar har mer kurage (där höll vi på att skriva "stake i sig" men det får vara nån måtta...).

Nånstans blev det här pinsamt - Reinfeldts snabba krypande och lismande (med tanke på att han för ett par år sen minsann ville betrakta det som ett folkmord) för Turkiet slutade med att samma Turkiet beter sig precis som man kunde förvänta sig. Som en odemokratisk, maktfullkomlig och diskriminerande stat, som knappast har nån plats i en Europeisk Union...


Bilden? Mannen som är Fredrik Reinfeldts kompis...

3 kommentarer:

Jag håller i stort sett med. Läs mera här:

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/omma-tar-och-barnslig-logik.html

 

Riksdagen ledd av en dogmatisk kommunist som ser världen i svart/vitt röstar om nåt som alla redan vet är sant för att tala om för oss att det är sant. Samtidigt som man inte ens nämner att det kanske har varit bättre om den energin lagts på att använda alla möjliga kanaler på ex.vis frågan att man inte kan diskutera det här öppet i Turkiet. Pinsamt, uselt och mitt förtroende för de rödgröna och riksdagen är utraderat. Mina bekanta i Turkiet (Turkar och Armener) har bara bekräftat det jag trodde, det här har bara motverkat en positiv utveckling i Turkiet. Men de har nog fel, för här i perfekta Sverige vet vi ju alltid bäst!

 

Tyvärr lever vi ju inte i en perfekt värld.

Runt oss finns det diktaturer som vi valt att idka handel med för egen vinning skull.

Diplomati och sunt förnuft går inte ihop bra.

Att släppa in Turkiet i EU är ett skämt som kan leda till katastrof med tanke på landets hållning i olika frågor.

Jag ser fram emot att nästa svenska regering ska fördöma Kinas ockupation av Tibet, fördöma Mao's folkmord och brott mot mänskliga rättigheterna, erkänna Taiwan och sedan ta de politiska och ekonomiska konsekvenserna av detta beslut ... eller ?